Menu

In Rhenen Stad is altijd iets te doen

Activiteiten

In Rhenen is voor iedereen iets te beleven. Of het nu om winkelen, eten en drinken gaat of wandelen en fietsen. Er zijn het hele jaar verschillende activiteiten in en om Rhenen.

 • news image

  REANIMATIE CURSUS 2022

  Een cursus gericht op “leven”, niet in de vorm van genieten, ontspannen en leuke dingen doen, maar op het redden van een leven. Er zijn ca. 8000 reanimaties per jaar. In meer dan 75% van de gevallen start een omstander met reanimeren voordat de ambulance er is. In meer dan 50% van alle reanimaties sluit […]

  Een cursus gericht op “leven”, niet in de vorm van genieten, ontspannen en leuke dingen doen, maar op het redden van een leven.

  Er zijn ca. 8000 reanimaties per jaar. In meer dan 75% van de gevallen start een omstander met reanimeren voordat de ambulance er is. In meer dan 50% van alle reanimaties sluit een omstander een AED aan voor aankomst van de ambulance. 50% van alle slachtoffers heeft nooit eerder hart klachten gehad.

  Het kan iedereen overkomen, overal, 24 uur per dag, 7 dagen in de week, 365 dagen per jaar. Dus ook in je directe omgeving, ook bij iemand die je heel dierbaar is.

  Wat doe jij als het gebeurd in jouw omgeving? De confrontatie met een slachtoffer kan heftig zijn. Daarnaast de onbekendheid hoe te handelen onzekerheid over hoe te handelen,  of angst, is vaak een reden om niet te handelen.

  Minder dan een derde van de Nederlanders zonder kennis van reanimatie durft een AED te gebruiken om iemand te reanimeren.

  Vergroot je zelfvertrouwen en volg een cursus. Heb je de basiscursus gehad, kies dan voor een herhalingscursus om je kennis op te frissen en kennis te krijgen van nieuwe ontwikkelingen of hoe te handelen in deze Corona tijd.

  Ramona (bedrijfsleidster Zeeman Rhenen) en haar vader Joop Evers hebben RAJONI EHBO OPLEIDINGEN opgericht.

  Speciaal voor alle ondernemers en familieleden bieden zij een basis en/of vervolg cursus reanimeren aan. De normale prijs is € 37,50 maar als ondernemer voor ondernemers worden deze cursussen respectievelijk  aangeboden voor €30,- per deelnemer.

  WANNEER: in overleg

  WAAR: wordt nader bepaald

  Minimaal aantal deelnemers per sessie is 6.

  Weet hoe jij moet handelen en geef je op voor de basis of vervolg cursus.

  Mail naar: [email protected] of bel 0630453918 en vraag naar de mogelijkheden.

   

  Lees meer
 • news image

  Historische Vereninging Oud Rhenen

  Rhenen kreeg in 1258 stadsrechten en is dus een oud stadje: het stratenpatroon stamt op sommige plaatsen nog uit de Middeleeuwen. In 2008 vierde de stad zijn 750-jarige bestaan. Na de bombardementen in 1940 en in 1944 is Rhenen één van de eerste en vroegste voorbeelden van de Wederopbouw (1940-1965). Architect Ir C. Pouderoyen, verantwoordelijk […]

  Rhenen kreeg in 1258 stadsrechten en is dus een oud stadje: het stratenpatroon stamt op sommige plaatsen nog uit de Middeleeuwen. In 2008 vierde de stad zijn 750-jarige bestaan.
  Na de bombardementen in 1940 en in 1944 is Rhenen één van de eerste en vroegste voorbeelden van de Wederopbouw (1940-1965). Architect Ir C. Pouderoyen, verantwoordelijk voor de wederopbouw in Rhenen, koos voor een ontwerp naar de ideeën van de Delftse School.
  Wilt u meer weten over de geschiedenis van Rhenen? Ga naar www.oudrhenen.nl en misschien vindt u uw hobby terug in de activiteiten van één van de werkgroepen!

      

  Lees meer
 • news image

  OUWEHANDS DIERENPARK

  UNIEK IN NEDERLAND… REUZENPANDA’S
  Bewonder de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen in Ouwehands Dierenpark! Betreed de mystieke wereld van Pandasia en beleef de Chinese sfeer. Ontmoet de reuzenpanda’s en vervolg je reis door Pandasia, dat in traditioneel Chinese stijl is gebouwd. Leer hier meer over de unieke reuzenpanda en de andere Aziatische diersoorten zoals de koeskoes, kleine panda en muntjak.

  VOL DIERBARE ONTMOETINGEN
  Sta neus aan neus met de ijsberen, loop onder de slingerende orang oetans door en bespied de beren in Expeditie Berenbos. Bewonder de bijzondere nevelpanters, de Afrikaanse olifanten, ga op avontuur in Gorilla Adventure of hang de beest uit in RavotAapia, Europa’s grootste overdekte speeljungle.

  EXPEDITIE BERENBOS
  Ga in Expeditie Berenbos door het spannende doolhof, ontdek in het pittoreske dorp Karpatica alles over de beer en vervolg de expeditie. Bewonder de sterrenhemel, ga op avontuur in Het Berenbos en bespied de beren vanuit de observatiepost. In Het Berenbos genieten bruine beren, die vroeger mishandeld zijn, op een twee hectare groot bosperceel met onder andere een waterval en een vijver
  van een onbezorgd leven. Een uniek project!

  OP AVONTUUR METV BAMBOO BILL
  Midden in het park woont avonturier Bamboo Bill. Samen met zijn vrienden beleeft hij allerlei avonturen in het tv-programma Ouwehands Jungleclub. Ga jij ook mee op avontuur? Ontmoet Bamboo Bill en de avonturiers in Ouwehands Dierenpark!

  GLORILLA ADVENTURE
  Slinger door de reusachtige kloof, daal af in de oude mijnschacht diep onder de grond en beleef een spannend avontuur tussen de gorilla’s. Ontmoet in het grootste gorilla-avontuur van Europa op 10 meter hoogte deze indrukwekkende mensapen… Durf jij het aan?

  RAVOTAAPIA
  Hang de beest uit in Europa’s grootste overdekte speeljungle RavotAapia en ontdek spelenderwijs alles over de jungle en haar bewoners! Klauter als een doodshoofdaap langs touwen en door loopbruggen, bewonder de wiegende nesten van de wevervogels en ontmoet de vliegende honden in de griezelspelonk. De echte waaghals glijdt in razende vaart van de metershoge glijbaan of stapt in de Jungle Express voor een avontuurlijke tocht. Ga op ontdekkingsreis in RavotAapia!

   

  Lees meer